De kinderen

34 Kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar hebben op dit moment in St. Kizito Babies Home hun thuis.

Soms hebben de in de weeshuizen opgenomen kinderen in Uganda wel een vader, doch is de moeder bij de geboorte gestorven door bijv. bloedverlies, malaria, TB of aids.

Zo ook zijn er in dit weeshuis diverse kinderen die wel een vader hebben maar waarvan de vader en ook de naaste familieleden niet in staat zijn de verzorging en opvoeding van de veelal pasgeboren baby’s op zich te nemen.

Natuurlijk zou het mooi zijn als deze moederloze kinderen allemaal in hun eigen dorp grootgebracht zouden kunnen worden. Maar helaas. Door geldgebrek en ouderdom van o.a. grootouders lukt dit lang niet altijd.

 

“Darling”

Alleen de kindertjes die werkelijk niemand hebben die voor hen kan zorgen komen via een officiële procedure in dit weeshuis terecht.
Als de kinderen 5/6 jaar zijn gaan ze of terug naar hun geboortedorp, naar een gastgezin of naar een volgend weeshuis.

Hier ziet u Darling, haar officiële naam luidt Jesephine, maar Zuster Symphrosa, de vorige leidinggevende, heeft haar deze leuke bijnaam gegeven.

James is de oudste (6 jaar) in het Babies Home en is sinds medio 2008 met 3 andere wezen opgenomen door een gastgezin in een buitenwijk van Kampala. Zijn moeder is gestorven en zijn vader die hem nooit komt opzoeken, schijnt in Kenya te wonen.

James

Zuster Symphrosa weet dat James recht heeft op een klein stukje grond in Uganda. Zij is al enige tijd op zoek naar de vader van James om het stukje grond op naam van James te krijgen zodat James als hij groot is over het stukje grond kan beschikken om zelf wat groenten en aardappelen te verbouwen.

James is een heerlijk jongetje. Lief en enorm zorgzaam voor de kleintjes. Hij is helemaal trots als je hem vraagt iets te doen. In de vakanties komen zij terug naar Gangama.

Anita, het oudste meisje (5 jaar) is door haar ouders in de steek gelaten. Haar ouders zijn niet bekend bij de zusters.
Anita is een schat en helpt ook graag mee. Als vijfjarige zorgt ook zij in de vakanties vol passie voor de allerkleinsten. Ze pakt ze op als ze huilen en geeft de kleintjes net zo gemakkelijk te drinken als de verzorgers.

Anita

Zowel James als Anita verblijven sinds medio 2008 met 2 andere ouderloze 5 jarigen in een gastgezin in Kampala en komen in de vakantie naar Gangama.

De tweeling, een week oud werd deze tweeling in 2007, broodmager en volledig uitgedroogd, door een verdrietige oma bij de zusters gebracht. “Ze redden het niet” stamelde ze hulpeloos.
De moeder (aids patiënt) was bij de geboorte gestorven.
De meisjes Babira en Nakato zijn er gelukkig helemaal bovenop gekomen en gegroeid als kool.

De tweeling Babira en Nakato